15 Ιουλίου 2010

Marbled Chocolate Cheesecake Brownies/Μπράουνις με τυρί σαν μωσαϊκό

Το τρίτο μέρος του πειραματισμού μου με το βιβλίο για τη σοκολάτα (δες εδώ για το πρώτο μέρος και εδώ για το δεύτερο) είναι αυτά τα μπράουνις, τα οποία έφτιαξα για να πάρει ο Πέιπ στη δουλειά να κεράσει και έτσι δεν πρόλαβα να τα δοκιμάσω (ντάμιτ). Αλλά ο ίδιος και οι συνάδελφοί του μου είπαν τα καλύτερα, άρα θα το ξαναφτιάξω σίγουρα!
Θα χρειαστείς:
175 γρ. βούτυρο, και λίγο έξτρα για να βουτυρώσεις το ταψί
3 κ.γλ. σκόνη κακάο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά,
125 γρ. αλεύρι απλό

Για το μείγμα τυριού:
250 γρ. τυρί Ρικότα (δεν είχα, έβαλα Philadelphia)
40 γρ. ζάχαρη σκούρα
1 αβγό

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180º. Βουτύρωσε ένα ταψάκι περίπου 28 Χ 18.

Λιώσε το βούτυρο σε ένα μέτριο κατσαρολάκι, απομάκρυνε από τη φωτιά και ανακάτεψε μέσα το κακάο και τη ζάχαρη. Χτύπα τα αβγα και πρόσθεσέ τα στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μετά πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Το μείγμα δε θα είναι σαν ζύμη, αντιθέτως πρέπει να ρέει αρκετά αλλά να είναι και κάπως πηχτό.

Ετοίμασε το τυρί: χτύπα μαζί το τυρί, τη ζάχαρη και τα αβγά και μετά με ένα κουτάλι ρίχνε λίγη ποσότητα εδώ κι εκεί πάνω στο μείγμα της σοκολάτας. Με μια πλαστική σπάτουλα ή ακόμα και ένα πιρούνι ανακάτεψε ελαφρώς τα δύο μείγματα, ώστε να σχηματιστούν όμορφα σχεδιάκια και να πάει σε περισσότερο τόπο το τυρί.



Ψήσε για 40-45 λεπτρά, μέχρι να είναι σχεδόν σκληρά στο άγγιγμα. Άσε τα να κρυώσουν μέσα στο ταψί και κόψε τα σε τετράγωνα ή ρόμβους.



Άρεσε μου τούτο το σχήμα, μοιάζει με φύλλο...Τυχαίο; Δε νομίζω!

5 σχόλια:

  1. Τέλειο φαίνεται!
    Μπράβο!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είδα υπέροχο αγαπημένο γλυκάκι και ήρθα για μεριδούλα μικρή!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :)
    Καφεδάκι να φτιάξω; (Ταιριάζει τέλεια πάντως!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έκαμα τα, σάννα τζαι το άσπρο παρτ εφκήκεν μου πολλήν τζαι άσπρισεν ούλλον που πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν ώσπου να μάθεις τις αναλογίες... Που γεύση ήταν καλό πάντως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή