Το τηάνισμαν βαρκούμαι το πολλά, ειδίκα μετά που ένα περιστατικό με ένα καλαμάρι που εσπούρτισε λάθκια στο κατα τα άλλα αψεγαδιαστο προσωπον μου εμίσησα το.
Γιαυτόν ήβρα μιαν άλλη λύση να τρώεις ήμιτηγανιτο, πιο υγιεινό χωρίς να τηγανίζεις.
Για πατάτες
Βραζεις το φούρνο στους 250 βαθμούς. Καθαρίζεις τες πατάτες, κοφκεις τες που τη μέση τζιαι βραζείς τες σε νερό που χογλά ωσπου να είναι σχεδόν ψημένες. Μέν βάλεις πολλύν νέρο, έτο ίσια να τες χώσει.
Φκάλλεις τες πατάτες τζιαι κόφκεις τες στο μεγεθος που σου αρέσκει.
Λάδώνεις ενα σινί με θκυοτρείς κουταλιες λάδι, βάλλεις μέσα τες πατάτες, τζιαι σιαμουλίζεις τες λλίον να πιάει παντου το λάδι, αλατίζεις πιπερώνεις, τζιαι βάλλεις μέσα ότι σου αρέσκει, εγώ βάλλω ρίγανη ή λασμαρήν, αλλα τζιαι σκέττες μια χαρά ενι.
Βάλλεις τες στο φούρνο για κανένα 15λεπτο, ωσπου να γίνουν τραγανιστες, τζιια φκάλλεις τες πανω σε λλίο χαρτί κουζίνας.
Με τηάννια με τίποτε.
Για κεφτέδες
Το ίδιο ισχύει κυπριακούς κκιοφτέδες παραδοσιακούς τους οποιούς λατρευω άλλα πάλε, βαρκούμαι να τηανίζω.
400γρ. Κιμά μεικτό
3 πατάτες μέτριες
½ φλ. Ψιλοκομμένο μαιντανό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ.σουπας δυόσμο
1 αυγό
φρυγανιά οση πάρει
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
αν θέλεις, 2 κουτ.σουπας χαλλουμι τριμμένο.
Καθαρίζεις και τρίβεις τις πατάτες στον τρίφτη. Τις στυβεις για να φυγουν τα υγρά και ανακατευεις καλά με όλα τα υλικα εκτός απο τη φρύγανια. Προσθέτεις οση φρυγανιά πάρει για να μην είναι πολυ μαλακό το μείγμα. Ζυμώνεις και πλάθεις σε μπαλάκια η σε σχήμα οβάλ.
Βραζεις το φούρνο στους 200 βαθμούς, πλάθεις τους κκιοφτέδες τζιαι βάλλεις τους μέσα δε λαδωμένο σινί. Αλιφεις τους με ένα πινέλλο κουζίνας με λάδι πουπάνω τζιαι ψήνεις τους ωσπου να ροδίσουν.
Σύνταγη εν βάλλω, γιατι ο κάθε ένας εσιει την χόουμ συνταγή του για κκιοφτέδες, αν εσιει κανέναν που θέλει συνταγή να το πεί να την βάλω.
Έννα μου πείς ανακάλυψα την τασιηνόπιττα, αλλά μπορει να έσιει κανέναν πλάσμαν που εν το ξέρει :)
Τες πατάτες εν τες εξανάκαμα έτσι, αλλά κεφτέδες, μπιφτέκια κλπ πάντα έτσι τους κάμνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης στο ταψί γίνουνται μια χαρά τα fish fingers ή τα veggie sticks που οι παραπάνω τηανίζουν.
Επίσης κάμνω παστουρμά/λουκάνικα/χαλλούμι στο φούρνο μικροκυμάτων αντί στο τηγάνι.
Εν καλά που λαλείτε, το τηάνισμαν στην Κύπρον παρακάμνουμεν το, αν τζιαι τους κιοφτέδες αγαπώ τους πολλά αμαν τους κάμει άλλος (ειδικά η μαμμά)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκιμάστε με τον ίδιον τρόπο καρότα, φενούιγ, κουνουπίδια, αγγινάρες, κολοκούθκια, μελιντζάνες, μπρόκολες. Φρουτσί, λάδι, άλας, κόλιαντρο σπαστό τζιαι ότι άλλο μπαχαρικό γουστάρετε πουπάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήacera nampon to fenouig? (oksa fenuille?)
ΑπάντησηΔιαγραφήen to fenellin?
simfwnw se oulla extos pou th melitzana, giati areskei mou amman (pro)thanistei llion!
με φενελι εννος το finocchio, μόλις εκατάλαβα οτι μάλλον μόνον η μάνα μου το λαλεί ετσι...
ΑπάντησηΔιαγραφήμε φενελι εννος το finocchio, μόλις εκατάλαβα οτι μάλλον μόνον η μάνα μου το λαλεί ετσι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα τα λαχανικά που αναφέρει ο Ασερας γίνονται στο γκριλ και είναι νοστιμότατα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα από τα Γρεβενά ...την πόλη των Μανιταριών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή η συμβουλή σου για τα ψητά λαχανικά.
Που μπορώ να βρω την συνταγή για τους κεφτέδες;
Ευχαριστώ.
δημητρα έβαλα την συνταγή στην ανάρτηση και μάλιστα στα ελληνικα, ειδικά για σενα:-)αλλα και με τα Κυπριακά καλά τα πας!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλά καλό, απλά να προτείνω το λάδι της ελιάς για έτσι περιπτώσεις αλλά και τζιαι γενικά εν καλύττερο (γι αυτό τζιαι λαλούμεν το "το λάδι το καλό").
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι οι πατάτες βγαίνουν το ίδιο τραγανες και χωρίς βράσιμο. Απλά παίρνει περισσότερο χρόνο στο φούρνο. Οι κεφτέδες σου φαίνονται λακταριστοί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λοιπόν έκαμα τους κιοφτέδες πρώτη φορά εψές τζαι έχω να πω ΜΠΡΑΒΟ σου ρε ποστ γιατί εγινήκαν μέλι τζαι δεν υπήρχαν τίποτε λαδκιές πουθενά! Εχρησιμοποίησα ούλλο turkey ground meat, extra lean 99-1 τζαι ήταν τελειοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks!