10 Οκτωβρίου 2010

Μακαρόνια χωρκάτικα με πρόκκολον τζαι καρρόττα περίεργα, γλυτζιά όπως το μέλιν

Έσσω σήμμερα εν είχα πολλά φαγία. Έπρεπεν να αυτοσχεδιάσω. Ο παρέας που μου φέρνει την κασιούδαν με τα βιολογικά φαγιά εσυνέχισεν τες εκπλήξεις, τζαι εκτός που λιλά τζαι πορτοκκαλιά κουνουππίθκια, έφερεν μου τζιαι λιλά καρρόττα. (Η φωτογραφία εν που δαμαι). Εν πολλά ωραία τζιαι γλυτζιά, μεν σας πω για το χρώμαν...

Εν παλιές ποικιλίες βασικά που σε μιαν φάσην κάποιοι χωρίς φαντασίαν εσταματήσαν να τες καλλιεργούν, τζι'εγέμωσεν ο τόπος πορτοκκαλιά καρρότα. Μιλούμεν πολλά παλία. Anyway, στην συνταγήν μας

Μακαρόνια χωρκάτικα
1 κκελλούδα πρόκκολον κομμένον
2 καρρόττα κομμένα κύβοι μιτσιοί
4-5 κρομμυδούθκια μιτσιά (τζείνα που αγγλίαν λαλούν shallots, εν ιξέρω το ελληνικόν τους όνομαν)
3 κουνιά σκόρτος
ζωμός της κότας (κατα προτίμησην δικός σας)
1 φύλλον δαφνούα
άλας/πιπέριν

Τσιγαρίζουμεν κρομμύδιν, σκόρτον, καρρόττον, δάφνην ώσπου να μαλακώσουν. βάλλουμεν μέσα τα μακαρόνια μαςνα τραβήσουν λλίον τα ζουμία. Γύρνουμεν τον ζωμόν.5 λεπτά πριν να τελειώσουν, βάλλουμεν το πρόκκολον. Αν θέλουμεν αφήνουμεν τζαι λλίον ζουμούδιν, να μέννεν τέλλεια λαππάς τα μακαρόνια, τζαι εν ό,τι πρέπει για να κάμουμεν βουττίν μετά!

Βάλλουμεν κάμποσον τρίμμαν που πάνω, τζαι απολαμβάνουμεν.


6 σχόλια:

  1. Tι ωραία καρρότα !!σαν ψεύτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε αποφάσισε, εν της κότας ο ζωμός ή δικός μας;
    :)
    Κατα τα άλλα,
    α) πού μπορεί κανείς να βρει τέθκοια καρότα
    β) έχουν ουσιαστική διαφορά με τα πορτοκαλιά καρότα;
    γ) αν συνεχίσουν να παράγονται τούτα τα καρότα τζιαι διαδοθούν, υπάρχει περίπτωση να λαλούμεν "τούτη έβαψε τα μαλλιά της καροττί" τζιαι να εννοούμε "μελιτζανί"; Οι μελιτζένες εν μωβ οξά έσιει τζι άλλες ποικιλιες στα χρώματα;
    δ) εντάξει, σταματώ δαμαί
    :))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Eólica
    Για να μεν σου πω ότι αλλάσσει ούλλη η έννοια της λέξης "καροττίνη"...
    για παραπάνω πληροφορίες για τα καρρόττα τούτα μπορείς να δεις δαμαί: http://www.carrotmuseum.co.uk/maroon.html
    Τα λιλά καρρόττα εν πομπαρισμένα με αντιοξειδωτικά τζαι βιταμίνην Α, λόγω χρώματος. Τωρά που μπορείς να τα βρεις, φαντάζουμαι σε ψιλοψαγμένα καταστήματα βιολογικών φαγιών, τζαι όσο πιο ανεξάρτητοι γίνεται παραγωγοί. Η παραγωγή πρέπει ναν πολλά μιτσιά προς το παρόν, διότι εν τα είδα ποττέ στα σουππερμαρκετ δακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή