Η ίδια ανάρτηση τζιαι δαμαί
Εχτές εφάμεν έναν πολλά ύποπτο γεύμαν το μεσομέριν, οπότε είπαμεν να φάμεν σούππαν τη νύχτα. Μες το ψυγείον είχαμεν έναν κολότζιν, το butternut squash που λαλούν οι Εγγλέζοι. Νομίζω ότι το κολότζιην που κάμνουμεν κολοκωτήν εννά κάμνει. Έκαμα μιαν σουππούαν θαύμαν, ήταν ότι έπρεπεν.
Υλικά
1 κολότζιν κομμένον κύβους
1 πατάτα μεγάλη, κομμένην κύβους
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένον
1 σκόρτον, ψιλοκομμένον
Άνιθον (φρέσκον ή ξερόν-εγώ έβαλα ξερόν)
Ζωμό λαχανικών αν έχετε, ειδεμή νερόν
Λάδιν της ελιάς
Άλας
Σε μιαν κατσαρόλλαν σωτάρουμεν τον σκόρτον τζιαι το κρεμμύδιν σε λάδιν. Ρίχνουμεν μέσα την πατάτα τζιαι το κολότζιν με τον άνιθον τζιαι νικατώννουμεν για κανέναν λεπτόν να πιάν λάδιν. Βάλλουμεν τον ζωμόν τζιαι το άλας τζιαι αφήννουμεν τα να βράσουν κανέναν 20λεπτο ώσπου να μαλακώσουν. Με έναν μίξερ χτυπούμεν τη σούπα να γίνει έναν όμορφο, παχύρευστο μείγμα. Σερβίρουμεν τζιαι τρώμεν. Εμείς εφάμεν την με ψουμίν σίκαλης. Αν έχετε φρέσκο κόλιαντρόν, πάει πολλά ψιλοκομμένος πουπάνω.
Ώχχου αρέσκει μου πολλά η κολοκόσουπα!! Θα δοκιμάσω και τη συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφή