Ανάγνωστερ έρκεται Πάσχα τζιαι κατίσιη του αρνιού!
Έχω σας μιαν πολλά απλήν συνταγήν της κατηγορίας ψητού, εύκολην τζιαι γλήορην.
Θέλεις
Καρέ αρνιού, περιποιημένον, με τα παϊγακιά καθαρισμένα
Πατάτες, ποικιλίας αναμπελ Κυπριακές
Ελαιόλαδο
3 κουννιά σκόρτο
ρίγανη, θυμάρι, αλάτι χοντρό, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού (βιολογικού ειδεμή εννα τρώεις κερί)
εναν κλωνούιν λασμαρίν
έναν φυλλούιν δάφνη
έναν φυλλούιν δάφνη
Πλύννησκεις τζιαι στεχνώννεις με χαρτί κουζίνας το κρέας. Στο ούλτι χτυπάς το σκόρδο τη ρίγανη το θυμάρι τζιαι το ξύσμα λεμονιού. Αμάν γίνει πάστα ανεκατώννεις το με λλίον ελαιόλαδο τζιαι το χοντρό αλάτι τζιαι κάμνεις του καρέ ενα χαλαρωτικό μασαζ πόλα σέλα. Αφήνεις το 2-3 ώρες με την μαρινάδα του να τραβήσει.
Καθαρίζεις τες πατάτες, κόφκεις τες στη μέση τζιαι χαράζεις τες λλίο με ένα μαχάιρι. Βάλλεις τες μες το ταψί, βάλλεις λλίο χυμό λεμόνι, λλίο λάδι λλία που τα μυρωδικά, αλάτι χοντρό τζιαι ανεκατώννεις τες καλά με τα σιέρκα.
Συστάριζεις τες με το καρέ μες το σινί, βάλλεις την λασμαρήν τζιαι τη δάφνη τζιαι ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Πρώτα κλειστό με καππάτζιν ή ασημόχαρτον για 45 λεπτά τζιαι αλλό 30-45 λεπτά αννοιχτόν για να πάρει χρώμα. Ο χρόνος του ψησίματος βέβαια εν ανάλογα με το μέγεθος του καρέ σου. Θωρείς τζιαι κάμνεις. Το αποτέλεσμαν πρέπει να είναι πόξω ροδοκόκκινο, πουμέσα ρόζ.
Εγώ εσέρβιρα το με τζατζίκι τζιαι χωριάτικη κυπριακή.
Χάτες τζιαι καλόν πάσχα!
τι στο καλό είναι το καρέ του αρνιού;
ΑπάντησηΔιαγραφήτζείνον το κόμματι που θωρείς, παϊδάκια ακόπα, αλλά καθαρισμενα
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα καμω ενα περίπου κατι ετσι την Κυριακή αλλα θα του βαλλω τζαι γιαουρτι στραγγιστο, κρεμμυδάκια, ντοματίνια κτλ...εκαμε με γιαουτι η κολλητη περσι τζαι ηταν τέλειο και θα το επαναλάβω! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρασινάδα
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλουμεν την συνταγή ντήαρ!
Οταν την κάμω την Κυριακη θα σας την βαλλω μαζί με κάτι αλλες που θα καμω!!!Η κολλητη ηβρεν την ονλάιν την οριτζιναλ συνταγή αλλα φυσικα θα βάλλουμε το περσοναλ τάτς μας! Αναμενατε στο ιντερνετ σας!
ΑπάντησηΔιαγραφή