Συνεχίζοντας την υγειινή διατροφή που άρχισα εδώ και λίγους μήνες, αποφάσισα ότι πρέπει να βάλω το ψάρι στο εβδομαδιαίο μου διατροφολόγιο. Μέχρι χθες η εύκολη λύση ήταν οι γαρίδες και ο σολωμός, αλλά απ' ότι διάβασα οι γαρίδες δεν είναι ότι καλύτερο για συχνή κατανάλωση (λόγω χοληστερόλης). Βρήκα λοιπόν κάτι ωραία σουβλάκια άσπρου ψαριού (Pangasius) που μαγειρεύονται πανεύκολα.
Ως λάτρης των σπάισις και του coconut milk, πειραματίστηκα και βγήκε ένα ωραίο πιάτο με ψάρι που μαγειρεύεται σε 10-15 λεπτάκια!
Συστατικά:
200γρ (2 σουβλάκια) ψάρι
1 κ.γ. σκόνη turmeric (χρυσόριζα)
1 κ.γ. σκόνη paprika
Πιπέρι - όσο τραβάτε
1/4 φλ. λάιτ κόκονατ μιλκ (και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται)
λίγη κίτρινη / κόκκινη πιπεριά
2 σταγόνες ελαιόλαδο (όσο πιο παρθένο τόσο το καλύτερο... έτσι άκουσα)
Αλάτι (ανάλογα με την πίεση σας)
Εκτέλεση:
Σε ένα γουόκ ή απλώς ξέβαθο τηγανάκι ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί (μέτρια φωτιά). Μετά βάζουμε τις σκόνες μας (turmeric, paprika, πιπέρι) και γίνεται ένα ωραίο ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να μαλακώσουν 2-3 λεπτά και μετά το κόκονατ μίλκ (και το αλάτι). Αφήνουμε για 1-2 λεπτάκια και μετά βάζουμε το ψάρι να ψηθεί. Δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο. Αφού τελειώσει το αφήνω για 3-4 λεπτά να "τραβήσει".
Βγαίνει γύρω στις 200 θερμίδες η μερίδα μόνο (με ελάχιστα λιπαρά και υδατάνθρακες) θα έλεγα ότι συνδυάζεται εύκολα είτε με ρύζι είτε με rice noodles :)
Καλή όρεξη!
Ως λάτρης των σπάισις και του coconut milk, πειραματίστηκα και βγήκε ένα ωραίο πιάτο με ψάρι που μαγειρεύεται σε 10-15 λεπτάκια!
Συστατικά:
200γρ (2 σουβλάκια) ψάρι
1 κ.γ. σκόνη turmeric (χρυσόριζα)
1 κ.γ. σκόνη paprika
Πιπέρι - όσο τραβάτε
1/4 φλ. λάιτ κόκονατ μιλκ (και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται)
λίγη κίτρινη / κόκκινη πιπεριά
2 σταγόνες ελαιόλαδο (όσο πιο παρθένο τόσο το καλύτερο... έτσι άκουσα)
Αλάτι (ανάλογα με την πίεση σας)
Εκτέλεση:
Σε ένα γουόκ ή απλώς ξέβαθο τηγανάκι ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί (μέτρια φωτιά). Μετά βάζουμε τις σκόνες μας (turmeric, paprika, πιπέρι) και γίνεται ένα ωραίο ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να μαλακώσουν 2-3 λεπτά και μετά το κόκονατ μίλκ (και το αλάτι). Αφήνουμε για 1-2 λεπτάκια και μετά βάζουμε το ψάρι να ψηθεί. Δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο. Αφού τελειώσει το αφήνω για 3-4 λεπτά να "τραβήσει".
Βγαίνει γύρω στις 200 θερμίδες η μερίδα μόνο (με ελάχιστα λιπαρά και υδατάνθρακες) θα έλεγα ότι συνδυάζεται εύκολα είτε με ρύζι είτε με rice noodles :)
Καλή όρεξη!
Καλησπέρα πολύ καλό φαίνεται το φαγάκι σου αλλά έχω μια απορία,τι είναι η χρυσόριζα;Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ροδάνθη :) Η χρυσόριζα είναι μια σκόνη κίτρινου χρώματος που χρησιμοποιείται πολύ στην Ινδική κουζίνα. Δεν έχει έντονη γεύση αλλά δίνει ωραίο χρώμα στο φαγητό. Το χρησιμοποιώ και στο ρύζι για να δώσω ένα κιτρινωπό χρώμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βρίσκεις στα s/m εκεί που είναι όλα τα μπαχαρικά κλτ ως turmeric!
polla kali kai enidaferousa i syntagi sou, to turmeric exoun na poun oti en polla evergetiko gia tin ygeia!
ΑπάντησηΔιαγραφήTha ti dokimasw, alla me allo psari.
Xwris na thelw na eimai party pooper, na sou pw aplws oti to Pangasius erketai pou (ta pouttara) to Vietnam h thn Thailandi opou ektrefetai se vromonera me athlious tropous. H apali tou geusi, to tryfero tou kreas tziai i xamili timi tou ekaman to distixws hit sthn Evropi. Damesa eisien para polla skandala me tounto thema.
p.x. dame mporeis na deis:
http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/
An esheis tin euxairia na xrisimopoiiseis ntopio psari protima to.
Enthousiase me i sintagi sou! k ego eimai latreis twn spices, idika ton indikon/asiatikon :) alla distixos edw sta xena den vriskw pangasius, alla tha dokimasw me allo aspro psari :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να ειμαι ειλικρινης τουτο το ψαρι καμνει το ο παππούς μου τζαι δεν μου αρέσκει αλλα με ενα αλλο ψαρι φανταζουμαι θα είναι πολλά ωραίο! :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήακουετε πολλα ωραιο παντως....να το δοκιμασουμεν σιορ γιατι οι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το έτρωγα με πολύ όρεξη ..αγαπώ κάθε τι με ψάρι.
ΑπάντησηΔιαγραφή