Υλικά
1kg αλεύρι ολικής χρήσης/φαρίνα
2 σακουλάκια ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι μέχλεπι
½ κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
4 αυγά χτυπημένα
1 φλυντζάνι χλιαρό γάλα (+ λίγο ακόμα αν χρειαστεί)
½ βούτυρο ανάλατο (113gr) λιωμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
7 κουταλιές ζάχαρη, περισσότερη ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε
1-2 κρόκους αυγού για γυάλισμα χτυπημένους με λίγο νερό
Προαιρετικά: Λιώστε nutella με φρέσκια κρέμα για να δημιουργηθεί ένα ελαφρώς παχύρευστο μίγμα.
Εκτέλεση
· Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, μαγιά, μέχλεπι, μαστίχα)
· Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και προσθέτουμε στα στερεά.
· Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον μικρή ποσότητα από χλιαρό γάλα μέχρι να μην υπάρχει στερεό αλεύρι και η ζύμη να είναι σχετικά σφικτή.
· Αφήνουμε σκεπασμένη με μια πετσέτα για ~30λεπτά.
· Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και φτιάχνουμε 6 πλεξούδες
· Πλέκουμε το τσουρέκι χρησιμοποιώντας 3 πλεξούδες αφού τις έχουμε ζυμώσει καλά.
· Καθώς πλέκουμε, αλείβουμε με nutella το ενδιάμεσο καθώς φέρνουμε τη μια πλεξούδα πάνω από την άλλη.
· Γυαλίζουμε με το αυγό χρησιμοποιώντας πινέλο και ψήνουμε στους 180-200οC για 35-45 λεπτά.
¨ημουν σίουρη ότι θα έβρισκα σχόλιο του Μοτορτζή. πέρκει φέτος να έφαε δύο με τρία τσουρέκια απλώνοντας τους που πάνω νουτέλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤου χρόνου να του κάμεις καλο με νουτέλα! :ΡΡ
ΔιαγραφήΠωπω... τρελαίνομαι για τσουρέκι, αλλά και με nutella ακόμη καλύτερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
Καλημέρα και Καλό Σ/Κ!! :)
Διαγραφή