16 Απριλίου 2012

Μωβ Σοκολατίνα χωρίς αλεύρι



Χρόνια Πολλά σε όλους καταρχάς τζαι του χρόνου με υγεία!!!

Σημερα ημουν η οικοδέσποινα της Πασχαλινής μάζωξης της ελληνικής και μη παρέας! Η μια μου φίλη ειναι αλλεργική στηω γλουτένη (gluten) ετσι ειπα να καμω "Την Τέλεια Σοκολατινα (χωρις αλεύρι)" της Θάλασσας Μωβ! Η Μωβ στην συνταγή της δινει πολλές επιλογες. Για το ειδος σοκολάτας, για την ποσότητα ζάχαρης, για το τι να προσθέσεις μέσα κτλ κτλ, τζαι τουτο εμένα ενθουσίασεν με γιατι ενω ακολουθούσα μια συνταγή, αφηνεν μου την ελευθερία να εχω επιλογές. 

Χρησιμοποιησα ~450 γρ σοκολάτα σε μορφή chocolate chip τζαι εβαλα 50:50 σοκολάτα γάλακτος τζαι ημιγλυκη σοκολάτα. Ετσι δεν εβαλα καθόλου ζαχαρη. Ελιωσα την σοκολάτα με τον βουτηρο σε μια κατσαρολα σε πολλά χαμηλή φωθκια αντι για μπεν μαρί γιατι βαρκουμαι τον μπεν μαρί αφόρητα! Οταν ελιωσε εβαλα 2 μεγάλα κουτάλια στιγμιαίου καφε τζαι λιγο αλάς τζαι μετά τα αυγα οπως ακριβως τα περιγράφει η Μώβ. Μετα εψησα το σε ενα μικρο cake pan το οποίο ετοποθέτησα σε ενα πιο μεγάλο τζαι στο ενδιάμεσω επροσθεσα ζεστο νερό, ξανα οπως περιγράφει η Μωβ!Οπως επισήμανε η Μωβ, ο χρονος ψησιματος διαφέρει. Εμενα επήρεν μου 40 λεπτα.

Σημειωση, η σοκολατινα είσhεν αρκετη γευση καφέ αλλά ακριβως οσο αρμοζε....Ομολογω οταν το εφκαλα που το ταψι, εμεινε ενα τσας κομματούδιν στην λαδόκολλα τζαι εδοκίμασα το!!! Την επόμενη φορά θα προσθέσω ή φουντούκια ή καρύδια!

Η σοκολατίνα απέσπασεν θετικότατα σχολια!! Θα γινει νομιζω ενα που τα γλυκά επιπέδου τσιζκέικ.....δηλαδη πραματα που πετυχαίνω τζαι πέρνω αμα με καλούν κάπου!!

Ευχαριστω την Μωβ για την συνταγή τζαι ναι τουτο το ποστ είναι μια θρασύτατη προσπάθεια να "διαφημήσω" της συνταγές της, όχι πως χρειάζεται "διαφήμιση" η Μωβ δηλαδή!!!

Στο ντεκορ θελω δουλεια....εν μου περνά εν η αλήθκεια....αλλα εκαμα κατι προχυρο....λιο αφηρημένη τέχνη!!



6 σχόλια: