6 Απριλίου 2012

Coconut Cupcakes


Ακομα μια πετυχημένη συνταγή απο το joyofbaking.com. Εγω απλα αλλαξα λιγο την συνταγη για το γλάσο που πάνω.

Χτυπουμε με το μιξερ χειρός ενα στικ βούτηρο ανάλατο (~113 γρ) το οποίο ειναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζαχαρη τζαι χτυπουμε καλα. Προσθέτουμε 2 αυγα και 1 κουταλάκι αποσταγμα βανίλιας. Αφου χτυπησουμε καλα το μίγμα, προσθετουμε ξυσμα λεμονιου (ποσοτητα αναλογα ποσο λεμονάτα τα θέλουμε). 

Σε μια κουπα βαζουμε 1.5 φλυτζάνια αλεύρι και 1.5 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ τζαι σε γεμωνουμε ως την μέση  ενα φλυτζάνι με γαλα.

Στο μιγμα με το βουτηρο-ζαχαρη-αυγά, ριχουμε το μισο αλεύρι χτυπώντας με το μίξερ. Μετα βαζουμε το μισο φλυτζάνι γάλα τζαι το υπολοιπο αλεύρι. Χτυπουμε καλά. Βαζουμε τα χαρτάκια για καπκέικς/μαφφινς στο αναλογο ταψι για καπκέικς/μαφινς τζαι ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε 25 λεπτα περιπου ειναι έτοιμα...Ελεγχετε με το τεστ της οδοντογλυφιδας. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ισως σας φανουν λιγο ρευστα/μαλακά αλλα οταν το μιγμα δεν κολλα στην οδοντογλυφιδα, τοτε ειναι ετοιμα. Αν τα ψησετε παραπανω, μετα οταν κρυώσουν θα γίνουν παααααρα πολλα στεγνα.

Η συνταγή εγραφε οτι θα γινουν 12 καπκέικς αλλα εγω εκαμα 18 τζαι μαλιστα μεγάλα!

Καθως κρυώνουν τα καπκέικς ετοιμάζουμε το γλασο. Χτυπουμε στο μιξερ 1 στικ βουτηρο ανάλατο (~113 γρ) μαζι με 1 πακέτο των ~220 γρ κριμ τσιζ. (Εγω εβαλα με χαπηλα λιπαρα). Προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αποσταγμα βανίλιας τζαι 1 ποτήρι ζάχαρι αχνη. Αν το θέλετε πιο γλυκο τοτε προσθέστε παραπανω ζαχαρη. Η συνταγη εγραφε 5 ποτήρια για τουτη την ποσότητα αλλα ηταν μεγάαααααααααλη υπερβολη. 

Απλωνουμε οπως μας αρέσκει το κριμ τσιζ φροστινγκ πανω στα καπκέικς τζαι μετα βαζουμε sweetened coconut flakes που πανω. Εγω επέλεξα να μην καμω το κριμ τσιζ πολλά γλυκό, ετσι εβαλα τα sweetened coconut flakes.


16 σχόλια:

  1. Γιαμ γιαμ το ινδοκαρυδο ειναι απο τις αγαπημενες μου γευσεις. Ιντα τσανς εχω να τα καταφερω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλα μεγάαααααααλο τσανς! Εν πολλα ευκολα! Ενα απλο μιγμα τζαι μετα το γλασο! Ασε που το γλασο θα το καμεις παρέα με τες κορες τζαι θα περασετε ωραία! :))))

    Εισηγουμαι το μαλακο ινδοκαρυδο πουπανω...όι τζείνο το πιο στεγνο το σαν αποξηραμένο. Μεν σου πω τρώω το τζαι μόνο του! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΜΜΜ.... Τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία θα πρέπει να είναι να είσαι καλά καλό σ/κ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηραν καλές κριτικές απο τους συναδέλφους που τα δοκιμασαν. Καλο Σ/Κ και σε σενα! :)

      Διαγραφή
  5. Πεντανόστιμα τα cupcakes σου!!!!Βρίσκεις στην Κύπρο sweetened coconut flakes?Εμείς εδώ στην Ελλάδα όχι.....μόνο το απλό ινδοκάρυδο πολύ λεπτά τριμένο....θα είναι ίδια η γεύση άν χρησιμοποιήσω αυτό?Τί λες?Καλό Σαββατοκύριακο από Θεσ/νίκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ελενα, θα πρεπει να απευθυνουμε την ερώτηση σου σε καποιο που ζει στην Κύπρο, νομιζω ισως εχεις δικαιο...δεν εχω δει ποτέ αυτο το μαλακο ινδοκάρυδο στην Κύπρο. Εδω υπαρχει και αυτο που λες αλλα και αυτο το μαλακο, γλυκο και άγλυκο και μάλιστα ειναι παμφτηνο! Πηρα ενα πακέτο με πανω απο 300 γρ για $1.50! Καλο Σαββατοκύριακο απο το Σικάγο!!! :)))

      Διαγραφή
  6. Νομίζω ότι ο λόγος που το γλάσο θέλει τόση ζάχαρη είναι για να "στέκει". ΕΠειδή έφτιαξα πρόσφατα και όντως γράφουν κάτι τέτοια εξωφρενικά (η συνταγή που βρήκα από το bbc έγραφε για 3 ποτήρια ζάχαρη άχνη με αναλογίες περίπου τις ίδιες: 115 γρ. βούτυρο, 165 γρ. τυρί http://www.bbc.co.uk/food/recipes/yellow_cupcakes_with_57695 ), έβαλα λιγότερο, η γεύση ήταν πολύ καλή, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο "εντυπωσιακό" όσο θα ανέμενε κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσκέφτηκα το αλλα επειδη εκαμα αρκετές φορες ετσι γλασο ηξερα οτι θα ηταν οκ. Εκαμα το τζαι με το "1/3 less fat Philadelpheia" τζαι εστεκε μια χαρα. Νομιζω παιζει ρολο μεγάλο η ρευστοτητα του τυριού. Στην Κυπρο επροσεξα οτι εσhει κάτι μαρκες που εν πολλα ρευστες.... Τουτο πάντως εστεκε ευτυχώς μια χαρα! :)

      Διαγραφή
  7. τα έχω στο φούρνο και απο την ανυπομονησία κάνω βόλτες μπροστά από τον φούρνο! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E επετύχαν;;; Αρέσαν σου;;; Αξίζαν οι βολτες μπροστά στο φούρνο;;

      Διαγραφή
    2. αρέσαν μου! εγίναν τέλεια! ήταν και τόσο όμορφα που μετά ελυπήθηκα όταν τα κατασπαράξαν τα όρνια που είχα καλέσει στο σπίτι!
      έκανα διάφορους στολισμούς για όλα τα γούστα! :Ρ τα έβγαλα και φωτογραφίες!
      το γλάσο το έφτιαξα λίγο πιο γλυκό γιατί βρήκα μόνο την απλή τριμμένη καρύδα και σε κάποια δεν έβαλα καν καρύδα..
      ήταν μεγάλη επιτυχία και σίγουρα θα επαναληφθούν σύντομα! :)

      Διαγραφή
    3. Ω!!! Χαιρομαι παρα πολλά που σου αρέσαν!!! Θελω να τα ξανακάμω τζαι εγω λίαν συντομως! :))))

      Διαγραφή