9 Μαΐου 2010

Curry με κοτοπουλο τζιαι κολοτζιν κοτσινο

Βάσικα τουτη εννεν η ανακάλυψη της τασιηνόπιττας. Αλλα εγίνεν πολλα ωραιον το φαι γιαυτον βαλλω σας το να το δείτε. Αν σας αρέσκει η ινδικη κουζίνα εννα σας αρέσει.
Εν φθηνοπωρινο το φαι κανονικα, αλλα στην Κρυοχωρα που ζω εσιει ολοχρονα κολοτζια κοτζινα.

Θέλεις για 4 άτομα

3 η 4 στήθη κοτοπουλλο κομμενα σε κυβους,
2 φλ. Κολοτζι κοτσινο κομμενο σε κυβους
6 μανιταρια κομμενα σε τριγωνουθκια δλδ οι φέτες
1 κρομμυδι ψιλοκομμενο
3 κουννια σκόρτον
1 κολοκουιν σε κυβους
1 κουτ. Σπορέλαιο
2 κουτ. Indian Curry paste (mild, madras ή vindaloo οτι προτιμάς αλλα εν προεραίτικον, γινεται τζιαι μονο με μπαχαρικα.)
2 κουταλιές γιαουρτι στραγγιστο
2 κουταλακια αλευρι η corn flour
περιπου 2 φλ. Ζωμο ή διαλυμενο Curry paste

Μπαχαρικα
Ενα κουταλακι που ουλλα τουτα
Κολιαντρο αλεσμένο
Αρτησιαν
Κουρκουμα
Garam masala
Curry
Τσιλι η καγιεν οσον σηκωνεις.


Για πουπάνω
1 πολλα ψιλοκομμένη τομάτα χωρις τους σπόρους
μιση ματσουαν κολιανδρο ψιλοκομμένο
3 κρομμυθκια φρεσκα ψιλοκομμένα

Τσιγαρίζεις το κρομμυδι με τον σκόρτο τζιαι βάλλεις το κοτοπουλλο τζιαι ουλλα τα μπαχαρικα τζιαι τσιγαρίζεις ωσπου να κλεισουν οι ποροι του κοτοπουλλου, αλλα οι να χρυσίσει.


Συρνεις μεσα το κολοτζιν τζιαι διας του ενα γυρο.

Πιντωνεις τον ζωμο σχεδον να τα χωσει, αλατίζεις, τζιαι μόλις χωγλασει κατεβαζεις τη φωθκια στο μισο.

Μολις το κολοτζιν εμησοψηθηκε βάλλεις το κολοκοθιν το πράσινο τζιαι τα μανιταρια.

Τα μανιτάρια εν τα πλυννησκεις, ουτα τα καθαρίζεις. Τρίψε τα λλιον με βουρτσακιν η καθαριστα με χαρτι κουζινας για να μεν χασουν το άρωμαν τους.

Αφήνεις το να χογλάσει ωσπου να μαλακώσει καλα το κολοτζιν το κοτσινο.

Δυαλυσε το αλευρι σε λλιον νερο τζιαι βαλτο μεσα για να σου πηξει λλιον την σαλτσα. Αν καρτέρας την σάλτσα να πηξει μονη της το κοτοπουλλον εννα ξεράνει τέλλεια.

Πιντωνεις το γιαουρτιν τζιαι νεκατωνεις καλα.
Εννα δεις οτι το κολοτζι λιωννει λλιον τζιαι δια του φαγιου εναν πολλα ωραιο χρώμα.

Σερβίρεις με ρυζι basmati η thai jasmin τζιαι πουπανω που το κάρυ βαλλεις μια θκυο κουταλιες κολιαντροκρομμυδοτοματα. Παει πολλα τουτον γιατι εν δρόσερουιν τζιαι κοφκει λλιον την κάψα.

2 σχόλια:

  1. mmm, Λέω να το δοκιμάσω! και έχουμε και το κολότζι το κότσιηνο γιόρκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη postbabylon, ανάρτησα κατά λάθος εδώ αντίς στο δικό μου το μπλόγκ τζιαι ετσίλλησεν το link που τα άλλα μπλογκ. Αν πάεις στην διαχείρηση του ιστολογίου τζιαι κάμεις modify την ανάρτηση, κάπου κάτω θα έχει "more" τζιαι μπορεί να αλλάξεις την ημερομηνίαν της ανάρτησης σου βάλλοντας πιο πρόσφατη έτσι που να επανέλθει ο δικός σου τίτλος πάνω στα links. Δεν μπορώ να το κάμω εγώ διότι δεν έχω access στες αναρτήσεις άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή