Η κατσαρόλα τουτη ειναι ιδανική για γιαχνιστα γιατί δένουν πολλά ωραία οι σάλτσες. Προσπαθώ να την χρησιμοποιώ 1 φορά την εβδομάδα. Εγω έχω μια απλή αλλά υπάρχουν τζαι πολλές "χάι-τεκ" τωρά με τάιμερ, θερμοκρασίες κτλ.
Κάμνω διάφορες συνταγές αλλά σημερα σας παρουσιάζω κάτι που έκαμα πριν τα Χριστουγεννα αλλά δεν ηβρα την ευκαιρία να αναρτίσω. Η συνταγή δεν ειναι τιποτε πρωτότυπο, είναι η συνηθισμένη συνταγή για μπάμιες, απλα το γεγονός οτι ψηνεται σε τουτη την κατσαρόλα ειναι μια καλή ιδέα για εμας που χρειαζούμαστε λύσεις λογω δουλειας.
Τσιγαρίζουμε το κρέας (σε τουτη την περίπτωση χοιρινό) σε μια κανονική κατσαρόλα τζαι βάλλουμε το μετά στο πάτο της ηλεκτρικής κατσαρόλας. Που πάνω που το κρέας βάλλουμε ενα πακέτο μπάμιες Μπάρμπα Στάθης (δαμέ οι φρέσκες εν μου αρέσκουν, εν αρκετα σκληρές ετσι προτιμώ κατεψυγμένες). Στο λίο λαδι που ετσιγαρίσαμε το κρέας, τσιγαρίζουμε κρεμμυδάκι χοντροκομμένο. Εγω εχρησιμοποιησα ενα που τζείνα τα τεράστιο sweet onions που υπάρχουν δαμέ γιατι προτιμω τα επειδή προσθέτουν μια ωραία γλυκάδα. Βαλουμε τα πουπάνω που τις μπάμιες τζαι μετά ντομάτες, είτε χυμό ειτε φρέσκες (εγω βάλλω τζαι που τα θκυό), άλας τζαι οτι αλλο μπαχαρικο μας αρέσκει. Βάλλουμε νερό να έρτει "ίσια ίσια" με το φαΐ, δηλαδή μέχρι που να καλυψει το φαΐ. Ανάφκουμε την κατσαρόλα τζαι το επόμενο πρωί ξυπνουμε τζαι βρισκουμε ωραίοτατες μπάμιες!! Το δε κρέας ψηνεται τόσο καλά που δεν θέλεις καν μαχαίρι τζαι φκαίνει μόνο του που το κόκκαλο. Τόσο ωραίες εγίναν που οταν ετοίμασα το ταπεράκια μου το επομενο πρωί, εξίχασα να φκάλω φωτογραφίες!
Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα για εργαζόμενους πολύ μου αρέσουν!!!
Keep Going μπας και φαμε και κάτι άλλο εκτός από μακαρόνια!!!
Καλημέρα!! Τι να κανουμε και εμείς οι σκληρά εργαζόμενη και δη στη ξενιτειά! Εχτος απο αυτες τις 2 εχω ακομη 2-3 και θα τις βάλλω και στην πορεία σιγουρα θα προκυψουν και άλλες. Εννοείται οπως τις μπάμιες μπορείς να κάνεις και φασολάκι, αρακά κτλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη σου μέρα!!!