7 Φεβρουαρίου 2012
Σούπα Αυγολέμονη
Η πολυαγαπημένη μου σουπα που μου θυμίζει το χρυσοπράσινο φύλλο!
Σε μια κατσαρόλα με νερό τζαι 1 κουταλιά ελαιόλαδο, βραζουμε κομμάθκια κοτοπούλου (με κόκαλο κατα προτίμηση) μεχρι να ψηθεί καλα. Οταν ψηθεί, αφαιρουμε που το ζωμό το κοτόπουλο τζαι αφήνουμε το να κρυώσει. Στο ζωμό τοτε ψήνουμε ρυζι που τζείνο που κάμνει για την σουπα. Οταν ψηθεί το ρύζι, προσθετουμε αν χρειαστεί τζαι άλλο νερο για να ειναι η αντιστοιχία ρύζι-νερό της αρεσκείας μας. Εγω ας πουμε προτιμώ να έσhει αρκετό ζουμί. Σε τουτη την φάση, εγω προσθέτω τζαι ενα κύβω ζωμό λαχανικων.
Μέχρι να ψηθεί το ρύζι μας, κοφκουμε το κοτόπουλο μας σε μικρά κομματάκια.
Για να "αυγοκόψουμε" που ελαλουσαν τζαι οι γιαγιάδες μας, πιάνουμε τζαι κτυπούμε τα αυγα. (Για μια μικρή κατσαρολίτσα με συνολο 5 ποτήρκα σούπα, εβαλα 2 αυγά). Κτυπουμε τα αυγά καλά καλά τζαι σιγά σιγά με μια κουτάλα προσθέτουμε το ζεστό ζωμό της σούπας. Προσθέτουμε σιγά σιγά αρκετό ζουμί, εγώ προσωπικά σχεδόν το βάλλω ούλλο. Μετά βαζουμε πίσω το αυγο + ζουμί πισω στην κατσαρόλα τζαι προσθέτουμε όσο χυμό που φρέσκο λεμόνι θέλουμε. Εγω προτιμώ την έξτρα λεμονάτη έτσι εβαλα χυμό που ενα πολλά ζουμερό λεμόνι.
Προσθέτουμε το κομμένο μας κοτόπουλα τζαι η αυγολέμονη μας είναι έτοιμη!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Μμμμ φαίνεται εξαιρετικό!Καλή σου μέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη σου μέρα Ελένη!! Οτι πρέπει για ενα χειμωνιάτικο βράδυ και όχι μόνο! :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήαυγολέμονη!!φοβερή λέξη!εγω ήξερα το αυγολεμονο,μα αυτη καλύτερα μου παει!,άσε που νομιζω σε σπούδασα,μολις διαβασα μια φράση..., Πρασινάδα ειπα :))
ΑπάντησηΔιαγραφή@Cook
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχα! Τοσο προβλέψιμη είμαι ε;;!!!
Ετσι την λέμε στην Κύπρο, αυγολέμονη...:)))
Kori pras:-( exoume -17 tziai en tolmw na fiw pou to grafeio giati fooumai tin kryada tziai esy valleis mou aukolemoni???
ΑπάντησηΔιαγραφήTheeeeelwwwwwwwwwwwwwwwwwww
Μμμμμ!!! σουπίτσα ό,τι πρέπει για το κρύο και σίγουρα θα είναι νοστιμότατη.Τι καιρό έχει στην Κύπρο;Καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Post
ΑπάντησηΔιαγραφήMy apologies κόρη!
Καμε μια ποψε να την ευχαριστηθείτε με τον Σαολιν!
@Ροδάνθη
Ειναι κλασσική Κυπριακή! Ειμαι Κύπρια αλλά ξενιτεμένη.... Απο οτι ξέρω ομως κάνει πολύ κρύο! Καλό σου βράδυ! :)
όσο σκέφτουμαι ότι έχει κόσμου που βάλλει 5 αυκά μέσα απορώ....
ΑπάντησηΔιαγραφή:S
Ωραία!!! Πάει!!!Εγώ χτυπώ τα αυκά μαζί με το λεμόνι. Η ιδανική (για μένα) αναλογία είναι 1 αυγό-2 κουταλιές λεμόνι. Φυσικά εξαρτάται πόσο μεγάλο είναι το αυγό, αν είναι χωριάτικο, πόσο πολύ σου αρέσει το λεμόνι κλπ...
ΑπάντησηΔιαγραφή@Moonlight
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ ναι εν πολλά υπερβολικό εχτος αν εν γιατί καμνεις τεράστια ποσοτητα.
@Εόλικα
Εμένα αρέσκει μου λεμονάτη ετσι αφήνω το στο τέλος για να μεν χασει την γευση του τζαι την μυρωθκιά του. Βαλλω το λεμόνη αφου την σβήσω.! :)))
Πρεπει να είναι τέλεια...όμως γιατί βάζεις και λάδι;;; δεν χρειάζεται, αφού έβαλες και ζωμό και κοτόπουλο...
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή ερώτηση. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Μερικές φορές βάζω μερικές φορές δεν βάζω!
Η αλήθεια κι εγώ βάζω κάποτε λάδι στον τραχανά, λίγο έξτρα σκορδάκι ( κι ας επιπλέει) και μπόλικο χαλλουμάκι, αλλά επειδή δεν τον κάνω στο ζωμό του κρέατος, γι' αυτό. Αλλά θα το δοκιμάσω και εγώ στο αυγολέμονο να δούμε ( χωρίς όμως κρέας). :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφου θα το κάμεις και χωρίς κρέας, τοτε ναι νομίζω λιγο λάδι θα εν καλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήTheloume ena video pou na dixni vima vima tin ektelesi gia mas pou den exoume idea apo magitiki :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα να φκώ ον κάμερα;;;χαχαχα! Ενιξερω αν εχω ετσι ταλέντο...εχτος αν η κάμερα πιάνει μονο τα χέρια μου! :Ρ
Διαγραφήλολ
ΑπάντησηΔιαγραφή