Τη συνταγή αυτή τη βρήκα από την Νταϊανα Κοχύλα πριν από
αρκετά χρόνια. Ήταν από τα πρώτα φαγητά που μαγείρεψα για το Μοτορτζή. Αν δεν
κάνω λάθος είναι παραλλαγή μιας κριτικής συνταγής. Έκτοτε έχει τακτική θέση στο
τραπέζι μας. Την προτιμούμε γιατί είναι νόστιμη και χωρίς ιδιαίτερα πολλές
θερμίδες.
Υλικά
Μακαρόνια σπαγέτι ή ταλιατέλλες
3, 4 μεγάλα κρεμμύδια
1 γιαούρτι στραγγιστό γύρω στα 250 με 300 γρ
Αλάτι
Πιπέρι
2, 3 κουταλιές λάδι
Παρμεζάνα προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια. Σε χαμηλή
φωτιά τα ψήνουμε μέχρι να καραμελωθούν. Θέλουμε να πάρουν ένα καφέτι, καραμελί
χρώμα αλλά όχι να καούν. Ίσως χρειαστεί κανένα 20λεπτο με μισάωρο.
Βάζουμε τα μακαρόνια να ψηθούν. Όταν είναι έτοιμα, προσοχή
όχι βαρυψημένα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε. Τα μεταφέρουμε
πίσω στην κατσαρόλα, βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Τα σερβίρουμε, αφού βάλουμε από πάνω μια δυο κουταλιές από
τα κρεμμύδια.
Εμείς βάζουμε και παρμεζάνα και έχουμε μια εξαίσια
μακαρονάδα που της πάει το κόκκινο κρασί.
καλημεραααααααααααα.....αυτή η παραλλαγή σίγουρα θα δοκιμαστεί....φιλιά πολλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακαρονάδα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γιαούρτι, τι νόστιμη ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmmmh.... I like!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το είχα σκεφτεί..πολύ καλό φαίνεται!!!Καλό απόγευμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε τι έπαθα βραδιάτικα με αυτή την μακαρονάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήσλουρπ
Καληνύχτα