2 Φεβρουαρίου 2012

Chocolate Chip Cookies with a "Cypriot" twist!

Ακόμα μια συνταγή που εβαλα παλιά στο δικο μου μπλογκ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια μέρα ήμουν σε ένα σουπερμάρκετ που έσhει μια μεγάαααλη συλλογη που πράματα που μπορείς να βάλλεις οσα θέλεις μονος σου  που ρύζι μέχρι αλεύρια, φατζίν ως σοκολατάκια τζαι γκρανόλα τζαι ότι άλλο φανταστείς. Τζαμέ που λές, επήρεν το μάτι μου ανάμεσα στα τσοκολέιτ τσίπς, κάτι που έμοιαζεν σαν τσόκολεϊτ τσιπ αλλά έγραφε "κάροπ τζιπ". Κάροπ = χαρούπι. Δηλαδή "τεράτσι" που λαλούμε στα κυπριακά. Ξαφνικά εσκέφτουμουν τα πισκότα με τερατσόμελο που έτρωα που είμουν μιτσιά. Εθυμήθηκα την τασhιν με το τερατσόμέλο που κάμνει μια θεία μου την Καθαρά Δευτέρα τζαι εθυμήθηκα τζαι το αγαπημένο μου παστελάκη που τερατσόμελο (οϊ τζείνο με τες κούννες τζαι το σισάμι). Όσοι με θκεβάζετε, θα εκαταλάβετε ως τωρά ότι έχω μια μεγάλη αγάπη στα παραδοσιακά φαγιά....

Εγόρασα που λές λία "τεράτσι τσιπς" τζαι εσκέφτουμουν συνέχεια τι θα τα κάμω. Εγύρεψα ονλάιν συνταγή με "κάροπ τσιπς" αλλά εν ήβρα τίποτε φοβερό. Έτσι αποφάσισα να κάμω πισκότα σhοκολάτας τζαι να βάλλω τζαι τσοκολέιτ τσιπς αλλά τζαι τα άλλα που τεράτσι. Πισκότα έκαμα πολλά παλιά...μην σου πω όταν είμουν μαθήτρια. Έτσι ήβρα συνταγή, επαράλλαξα την λίο και σας παρουσιάζω τα αποτελέσματα.

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Ανάφκουμεν το φούρνο στους 180 βαθμους Κελσίου (350 Φάρεναϊτ) για να βράσει.

Λιώνουμε 300 γρ σhοκολάτα (semi-sweet) την οποία ελυόσαμε (οϊ μπεν μαρί τζαι πελλάρες, αλλά στο μάικρογουέιβ για να φτυχούμε) τζαι αφήνουμεν την να κρυάνει.

Χτυπούμε στο μίξερ τζείνο του σhερκού 2 στικς βούτηρο ανάλατο, δηλαδή 230 γρ, με μισό ποτήρι ζάχαρη κανονική τζαι μισό ποτήρι ζάχαρη μάυρη. Χτυπούμε καλά. Σhιονόνουμε μέσα την σhοκολάτα τζαι συνεχίζουμε να χτυπούμε.

Σύρνουμε μέσα τζαι 2 αυγά τζαι συνεχίζουμε να χτυπούμε με το μίξερ. Βάλλουμε 2 κουταλάκια σόδα σκόνη (NaHCOγια εμάς τους χημικούς) τζαι 2 κουταλάκια έξτρακτ βανίλιας. Συνεχίζουμε να χτυπούμε τζαι σιγά σιγά σαν χτυπούμε βάλλουμε μέσα 1 3/4 του ποτηρκού αλεύρι. Αμά ανακατωθεί το αλεύρι καλά σταματούμε.


Βάλλουμε τα τερατσο-τσιπς μέσα τζαι κανόνικά τσόκολεϊτ τσίπς (όσα τραβά η ψυσhή μας) τζαι τα ανακατώνουμε απαλά με ένα κουτάλι.Αν θέλετε βάλετε τζαι καρύθκια.

Σε ένα ταψί βάλλουμε λαδόκολλα ή ασημόχαρτο τζαι με ένα κουταλάκι μικρό βάλλουμε κουταλίες με το μίγμα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Όταν τα φκάλετε θα νομίζετε εν ωμά, αλλά αμαν τα αφήσετε 5-6 λεπτά έξω θα σφίξουν.Που έξω θα εν τραγανιστά τζαι που μέσα σαν μπράουνι. Μετά την επόμενη μέρα γίνουνται απλά πισκότα αλλά όταν εν της ώρας εν τέλεια! Εγώ εν το επαράκαμα με την γεύσην που τα τεράτσια έτσι ήταν πολλά διακριτική γευσή τζαι απλά επρόσθετεν ένα ξεχωριστό τουίστ.

4 σχόλια:

  1. Αν και ψιλό δυσκολεύτηκα να το διαβάσω,γιατί είναι λίγο γραμμένο περίεργα.....πολύ καλό!!!Μπράβο!!Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνωμη αν σε μπέρδεψα Ελένη! Για απορίες για τα κυπριακά, μη διστάσεις να ρωτήσεις :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/3/12, 6:54 μ.μ.

    Eθκιαβασα την συνταγην τζιε εκαταλαβα την μια χαρα.Θα την καμω αυριο γιατι εν να αρεσει της εγγονης μου .Thanks for the clever twist.Ποια η ποιος εισαι?Δεν το εψαξα να σε βρω,μου ακουεσαι κοπελλλα.Εshεις πλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολλά ανωνυμε/η.

    Είμαι η Πρασινάδα τζαι μπορείς να με έβρεις δαμε drprasinada.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή