Μια πανεύκολη low fat εκδοχή της γνωστής ελιοπιττας των γιαγιάδων μας για εμάς που κάμνουμε δίαιτα!
Σε μια κούππα βαζουμε 3 ποτήρια αλεύρι και 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ τζαι αλατιζουμε αναλογα με το ποσο αλμυρές ειναι η ελιές μας τζαι αναλογα της αρεσκείας μας.. Ριχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες ελιές (εγω υποστηριζω τα ελληνικά προϊόντα βαζοντας εισαγώμενες ελιές Καλαμάτας). Εν μου αρέσκει να έσhει μέσα πάααααρα πολλές ελιές έτσι εγω έβαλα μονο ~250 γρ ξι-κοκκονισμένες*. Ριχνουμε μπόλικα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια τζαι ψιλοκομένο φρέσκο κόλιανδρο. Προσθέτουμε ενα φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι τζαι ένα φλυτζάνι diet 7up (Ειπαμε εν της δίαιτας!). Ανακατώνουμε καλα μεχρι να γίνει κατι μεταξύ ζυμαριού τζαι χυλού. Ψηνουμε σε ενα λαδένο ταψι στους 180 βαθμούς Κελσίου (ή ~380 βαθμούς Φαρενάιτ) μέχρι να ροδισει τζαι να ψηθει καλά. (Ελεγχουμε με μια οδοντογλυφιδα αν κολλά η ζύμη). Θέλει περιπου 45 λεπτά αναλογα με τον φούρνο.
Το τελικό αποτέλεσμα! |
* (ξι-κοκκονισμένες = χωρίς κουκούτσι, κοκκόνα = κουκούτσι)
Τέλεια συνταγή Πρασινάδα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή μια ζωή ακούω τη 7απ στην ελιωτή, θέλουμε τη γλύκα ή γίνεται και με το ανθρακούχο νερό;
Άρεσε μου η υποστήριξη στα ελληνικά προϊόντα!! :)))))))))
Κι επειδή σε αυτό το σπίτι μόνο ελληνικές ελιές μπαίνουν,θα βάλω θρούμπες! Μιάμι μιαμ,περιμένω να έρθει το Σάββατο τώρα.
Kori pras, eni ksereis ti etravisa na mpu petixei h eliopitta, tziai akoma en tin epetixa toutin tin syntagi. Fkennei mou pila!
ΑπάντησηΔιαγραφήH mitor eipe ftaiei o fournos, en eshei aera.
Ate kalin oreksin, enna tzieraseis tziai tous allous trellous epistimones?
Post mou, ti fourno exeis? sthn tetragwnoupolh pou eixa hlektriko,ola teleia. Edw me ton fourno gkaziou,me th fwtia mono apo katw,asta. Katalava giati to chocolatecake legetai sokolatopita! :)))) Anwz,afhnw ton na thermanthei polla polla, kai vazw ta cakes panw panw. Xreiazontai perissotero xrono alla toulaxiston pshlwnoun kai den laspwnoun.
Διαγραφήhlektrikos xwris umluft:-( mono ober- unterhitze...
Διαγραφήasta gia cake tipote en kamnei.
Alla o tou gkaziou kamnei teleia psita (eixa stes spoudes!)
@Μωβ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ! Ρε, εγω εκαμα την τζαι με ανθρακούχο νερό τζαι ηταν μια χαρα. Νομιζω απλά εν το CO2 που χρειάζεται! :Ρ
Εγω πάντα υποστηριζω τα ελληνικά προϊόντα, τζαι εχω να σου πω οτι οι τιμές τους δαμέ είναι τζαι πολλά καλές!
Στην "μη-διαιτητική" συνταγή, βαλλω τζαι λίγο ελαιόλαδο...επισης εδοκίμασα την τζαι με μαγία. Προσωπικά προτιμώ την με μαγία. Με την μαγιά γινεται σαν ψωμι....απλα προχτες εκαμα αλλαγη γιατι εν ειχα πολλή ώρα.
@Ποστ
Μαλλον εσhει δίκαιο η μήτωρ οπως μας επιβεβαιώνει η Μωβ.
Δοκιμασε να την κάμεις με μαγια ισως για να φκει πιο "ψωμι" ....
Την ελιόπιτα εκαμα την, την προηγούμενην εφτομάδα. Επηρα τους την επομενη μερα τζαι εκαταβροχθησαν την! :)
me magia ekama tin, enna thn evreis damesa, epetixen, alla touti h sintagi drama...
Διαγραφήare we recycling recipes now? this one was posted months ago.
ΑπάντησηΔιαγραφήDude, all of us posted recipes of eliopitta in here, they are same-same but different, so chillax!
ΔιαγραφήAnd oh: stop nagging, start sharing recipes!
κάνω λάικι λάικ στο σχόλιο της Ποστ!
ΔιαγραφήΓεια σου ρε Ποστ με τα αμερικάνικα σου! (Τσιλλαξ! χαχαχαχα)
Διαγραφήhahahahahaha
Διαγραφήαη σπήκ δεμ η άτιμη!
It was definitely not posted by me! If it was months ago, I most probably wasn't even a member of this blog. This is just my version of the recipe. And even if this is a repetition, I don't see what the big deal is.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να είναι τέλεια!!!Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσεις!Φιλιά!!!
Να'σαι καλα Ελένη! Σε ευχαριστώ! :)
Διαγραφήhttp://istomageiremata.blogspot.com/2010/03/blog-post_16.html
ΑπάντησηΔιαγραφήππέ, ατού ο Γαβρίλης ρε ανώνυμε, τζείνη εν της Λένης τούτη εν τής Πρασινάδας. Οι δοσολογίες εν άλλες. Μεν σουξουλας.
ΑπάντησηΔιαγραφήπαρακαλω τι σημαινει τζαι?
ΑπάντησηΔιαγραφή
Διαγραφήτζαι = και στα κυπριακά
Prasinada m thermides omos den mas evales
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλα κριμα ακομα κ τα υγιεινα να βρισκουμε τροπο να τα κανουμε βλαβερα με αναψυκτικα.
ΑπάντησηΔιαγραφή