2 Φεβρουαρίου 2012

Του κόσμου οι συνταγές, BBC Food




Συνήθως στα ιστομαγειρέματα παρουσιάζονται συνταγές. Σήμερα λέω να παρουσιάσω μια ιστοσελίδα.
Το BBC φημίζεται για την ακεραιότητα του και την αντικειμενικότητά του όσον αφορά τις ειδήσεις. Στην ιστοσελίδα του όμως δεν βρίσκουμε μόνο ειδήσεις. Υπάρχει μουσική, έρευνα, τέχνη και συνταγές…
Το BBC Food (http://www.bbc.co.uk/food/) είναι ίσως από τις καλύτερες ιστοσελίδες μαγειρικής που έχω συναντήσει. Η οργάνωσή του με έκανε να πω ένα μεγάλο ουάο και νοερά να δώσω εύσημα στους κατασκευαστές του.
Είναι εύχρηστο, απλό, με την καλύτερη ίσως αναζήτηση. Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές από τις πιο περίπλοκες μέχρι τις πιο εύκολες. Συνταγές από όλο τον κόσμο, για έμπειρους ή όχι.
Τα συστατικά κάθε συνταγής αναλύονται και αν κάτι δεν ξέρουμε τι είναι απλά κάνουμε κλικ πάνω του και παρουσιάζεται φωτογραφία. Υπάρχουν συμβουλές πως χρησιμοποιούνται ορισμένα υλικά. Και να θέλεις να κάμεις λάθος, με τις συνταγές του BBC Food αποκλείεται να τα καταφέρεις.
Σε κάθε συνταγή θα βρεις τις πιο χρήσιμες πληροφορίες. Πόσο χρόνο χρειάζεται, ποια προετοιμασία είναι απαραίτητη, πόσο εύκολη είναι, πόσους σερβίρει. Επιτρέπονται τα σχόλια και η ψηφοφορία, έτσι μπορείς να δεις ποιες συνταγές είναι δημοφιλείς και ποιες όχι.
Η αναζήτησή του είναι το κάτι άλλο. Μπορείς να ψάξεις να βρεις συνταγές ανάλογα με την κουζίνα, τα υλικά, το βαθμό ευκολίας, αν είναι πρώτο, δεύτερο πιάτο ή επιδόρπιο, ποιος σεφ το προτείνει και σε ποιο πρόγραμμα του βρετανικού δικτύου παρουσιάστηκε.

Από την πρώτη μέρα που το ανακάλυψα το χρησιμοποιώ συχνά. Κάνοντας μια επίσκεψη κάποιος που του αρέσει το φαγητό θα χαθεί μέσα στην ιστοσελίδα. Όχι γιατί δεν είναι εύχρηστο, κάθε άλλο. Αλλά γιατί οι πληροφορίες που έχει και οι συνταγές θα σε οδηγήσουν κάπου αλλού. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάτι που να θέλεις να κάμεις κλικ, κάτι που να μην θέλεις παρά να το διαβάσεις.

5 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Μάνα! Διούν τζιαι οδηγίες πώς να τηγανίσεις τη δούκισσα; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ήταν πολύ σου τούτο Eolica. θα το θεωρήσω πισώπλατη μαχαιριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δες το καλύτερα σαν κομπλιμέντο: σημαίνει ότι διαβάζω (και θυμούμαι!!) τις αναρτήσεις σου! Θέλεις να κανονίσουμε τις διαφορές μας ενώπιον ενός πίνακα σκραμπλ;; (σου ρίχνω το γάντι, λοιπόν!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα αν έλεγες πάνω που το ταψί που κάμνεις γλυκό θα σου απαντούσα χαχαχα. η αλήθκεια να λέγετε τηγανητή δούκισα εννε κάτι που ξεχνιέται εύκολα...
    σε ένα παιχνίδι scrabble δεν μπορώ να πω όχι. όποτε θέλεις είμαι μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτιμώ το http://www.bbcgoodfood.com/
    Πιο εύκολη αναζήτηση συνταγών.
    Επίσης για να μη πετάσσεται τιποτε δοκιμάστε το http://www.supercook.com/. Απλά βάζεις τα υλικά που έχεις σπίτι και σου λέει τι συνταγές μπορείς να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή