1 Φεβρουαρίου 2012

Τάρτα με Μπανάνες τζαι Σοκολάτα

Είχα πει σε παλιο ποστ στο μπλογκ μου, οτι θα γραψω την συνταγή για μια τέλεια τάρτα μπανάνας-σοκολάτας που εκαμαμεν με την αδερφή μου τα Χριστουγεννα. Τζαι παρ'ολο που κάμνω διατροφή/διαιτα, εντουτοις μαζευκω ουλλο μου το κουραγιο τζαι την μοιράζουμαι μαζι σας!


Να πω πρωτα οτι η συνταγή ειναι του κ. Περικλή Ρουσουνίδη τζαι την είδα σε ενα περιοδικο. κ. Ρουσουνίδη τα σεβη μου! Ήταν τέλεια!

Λοιπον εχουμε και λέμε. 

Πρωτα κάμνουμε την ζύμη:

Σε μια κούπα κοσκινίζουμε μέσα περίπου 1 φλυτζάνι αλευρι (~150 γρ) τζαι 2 κουταλιές ζάχαρη αχνη. Βαλλουμε μεσα 8 κουταλιές (~120 γρ) βουτηρο ανάλατο, τον οποίο ελιώσαμεν τζαι αφήκαμεν να κρυώσει. Ανακατωνουμε μεσα στο αλευρι καλά ή οπως λεμεν στα κυπριακά "ριζιάζουμε καλα". Μετά προσθέτουμε 1 κρόκο αυγου τζαι 1 κουταλιά νερό τζαι πλαθουμε να γινει μια ωραια ζύμη. Βαλλουμεν την σε ενα σακκουλάκι καθαρο τζαι βαλλουμεν την καμια ώρα στο ψυγείο.

Μετα ανοιουμε το φύλλο πανω σε ενα αντικολλητικό χαρτι για να το μεταφέρουμε με ευκολία μεσα στο ταψι. Μεταφέρουμε την ζυμη σε ενα ταψι τζαι σκεπάζουμεν με αλουμινόχαρτο τζαι μετα βαλλουμε που μέσα ρυζι ή φασόλια ή κατι ετσι που βαρεί για να μην σηκωθεί η ζύμη. Ψηνουμε στους 180 βαθμους Κελσίου ή 356 βαθμους Φαρενάιτ (ή 453.15 Κέλβιν για τους επιστήμονες) για 10-12 λεπτα.

Για το που μέσα της τάρτας:

Πιάνουμε 8 μπανάνες τζαι κοφκουμεν τες σε ροδέλες σε μια κουπα τζαι ραντιζουμε με λίο χυμο λεμόνι για να μεν γίνουν κατάμαυρες. Μετα τηγανιζουμε της μπανάνες σε λιο βουτηρο ανάλατο τζαι πασπαλιζοντας τες που πάνω με ζαχαρη. Εν η μόνη ζαχαρη που θα μπει στο γλυκο. Η συνταγή ελαλεν να βαλλεις τις μπανανες σε τηγάνι που να τες χωρει ουλλες αλλα εμεις εκαμαμεν τες σε 2-3 δοσεις τηγανίσματος τζαι ηταν μια χαρα. Φτάνει να μεν χρειαστείς πανω που 1/2 γλυτζάνι ζάχαρη. Ξεχωρίζετε τες όμορφες ροδέλες σε ενα πιατάκι για να μπουν που πάνω στην ταρτα τζαι τες υπόλοιπες λιώνετε τες με ενα πιρουνι. 

Τζαι όσον η αδερφή μου ετηάνιζε τες μπανάνες, εγω επιασα 200 γρ κουβερτούρα τζαι την εκοψα σε κομματακια σχετικα μικρα....οπως εσπαζαν που μονα τους δηλαδη. Εσμιξα την με 2 κουταλιες βουτηρο. Μετα επροσθεσα 300 γρ κρέμα γάλακτος, την οποία ειχα βράσει αρκετα μεχρι να καμει φουσκάλες οπως ελάλεν η συνταγή. Ανακάτωσα τα 3 υλικά καλά τζαι μετα επροσθέσαμεν τες λιωμένες μπανάνες.

Εβαλαμεν το  μιγμα της γεμισης μες την ζυμη τζαι αφηκαμεν την λιο να κρυωσει τζαι εβαλαμεν τις αλλες τες μπανανες που πανω. Μετα εβαλαμεν την τάρτα στο ψυγείο τζαι το αποτέλεσμα το βλεπετε στην φωτο! Την επομενη φορα που θα εχω καλεσμένους ή που θα ειμαι εγω καλεσμένη καπου θα την ξανακάμω!

Και ιδού το τελικο αποτέλεσμα!! (την φώτο την εφκαλα οταν η τάρτα ήταν μεσα στο ψυγείο! Τα Χριστουγεννα εν επρολαβα!)





Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ την εξάδερφη μου την Ντ. που είσhεν το βιβλιο τζαι επειδή εξιχασα να γραψω τις ποσότητες οταν εκαμνα την συνταγη (ηταν 24 Δεκ τζαι στην κουζίνα μας εγίνετουν ο χαμός) εκατσε τζαι εγραψεν μου την στυναγή σε ήμειλ.

6 σχόλια:

  1. Po po... ti mas kaneis tora??? Tha tin fylaxoume gia POLY argotera tin syntagi :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω....και να είχα ένα κομμάτι τώρα με τον καφέ..Μου αρέσουν πολύ οι τάρτες..είτε είναι γλυκές,είτε είναι αλμυρές..Καλημέρα και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελεια η τάρτα μας!!! Θα υην κάμω και μόνη μου σύντομα ! Αλλο να την καμνουμε μαζί όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ωραία Ελένη
    Ναι στο πολλαααααα μακρυνό μέλλον ή για αλλους....Η αντισταση ομως μας κάμνει πιο δυνατους!! :))

    @Ελένη
    Καλό μηνα!! Νομίζω αξίζει δοκιμή αυτη η τάρτα!!! Ειναι γλυκια και παρα πολυ χορταστικη. Δεν μπορεις να φας μεγάλη ποσότητα.

    @Ξιπ
    Ναι κόρη!!! Ηταν τέλεια! Αλλο να την κάμνουμε μαζι ομως....έσhεις δίκαιο. :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tuto me to rizi tziai ta fasolia en to ekatalava... Explain pls!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ποστ
    Βαλλεις την ζυμη μες το ταψι που θα σερβιρεις την τάρτα. Μετα βαλλεις ασημοχαρτο που πάνω τζαι μετα κατι βαρετο...π.χ. ρυζι,φασολια, πέτρες κτλ για να μεν σηκωθει η ζύμη! Ετσι εγραφε η συνταγη...ισως τζαι χωρις να φκαίνει μια χαρα. Πρωτη φορα επειραματιζουμουν με ταρτα ετσι ακολουθησα τες οδηγίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή