Ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Στη περίπτωση μας, η συμβία το εφαρμόζει διαχρονικά με εξαιρετική μαεστρία. Αφού την έπεισα τελικά, θα μεταφέρω εδώ κάποιες από τις θεσπέσιες συνταγές με τις οποίες νοστιμίζει τη ζωή μας (των παιδιών, εμένα και συχνά πυκνά, φίλων και γνωστών). Ξεκινάμε σήμερα με μια πλούσια και "γεμάτη" συνταγή από τη κατηγορία κιμάδες.
Υλικά για τους κεφτέδες
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή μισό μοσχαρίσιο/μισό χοιρινό
- 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
- 2-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (ποσότητα αναλόγως προτίμησης)
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (καπήρα)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας
- Λίγο αλάτι
- Πιπέρι
- Μισό λίτρο μπύρα (περίπου)
Υλικά για το "σκέπασμα" (δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω) ):
- 2 ποτήρια ντομάτες ψιλοκομμένες (φρέσκες ή κονσέρβας)
- 2 κουταλιές πάστα ντομάτας
- μισό ποτήρι νερό
- Ελαιόλαδο
- 6-8 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Προσοχή στο αλάτι τόσο μέσα στη ζύμη όσο και από πάνω. Να μη μας πέσει πολύ γιατί το κεφαλοτύρι είναι ήδη αλμυρό.
- Επίσης αν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες, να είναι ώριμες.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Το τυρί με τη ντομάτα δημιουργεί μια ωραία κρούστα και οι κεφτέδες μας είναι αφράτοι και λαχταριστοί.
Συνοδεύονται με ρύζι, χωριάτικη σαλάτα, κόκκινο κρασί η μπύρα ΚΕΟ.
Καλή σας όρεξη, παρόλο που ξέρω ότι την έχετε!
πρωί πρωί και γέμισε το στόμα μου σάλια...τι είναι αυτά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το τυπωσω και θα περάσουμε σε πρακτική εφαρμογή εντός της εβδομάδος!
αααα....τίποτα πιο ωραίο από τους μερακλήδες ανθρώπους, εκεί βρίσκεις καρδιές ζεστές που κερνάνε εκτός από κεφτέδες, και χαμόγελα!
Πες το κουίλτ καλλύττερα ρε! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται νόστιμο! Κι σκεφτόμουνα τι μπορούσα να κάνω με τον κιμά στον καταψύκτη...