21 Νοεμβρίου 2007

Σαλάτα με κοτόπουλο και ντρέσινγκ βαλσάμικου

Υλικά για 2 άτομα:
1/2 στήθος κοτόπουλου
1/4 του κουταλιού θυμάρι
1/4 του κουταλιού ρίγανη
1/4 του κουταλιου άνιθο -προαιρετικά
άφθονα χόρτα (σπανάχι, ρόκα, μαρούλι)
ντοματίνια ή λιαστές ντομάτες
1 λεπτοκομμένη κόκκινη μεγάλη πιπεριά (το είδος που χρησιμοποιείται και για γεμιστά)
Κρουτόνια
Πινόλια (σπόροι πεύκου) - προαιρετικά
Παρμεζάνα - προαιρετικά


Υλικά για το ντρέσινγκ βαλσάμικου:
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλίες ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μαζί με άνιθο, ρίγανη, λίγο αλάτι, θυμάρι είτε σε τοστιέρα ή σε τιγάνη με ένα κουτάλι μόνο ελαιόλαδο. Λογικά δεν θα πάρει πάνω από 6-7 λεπτά για να ψηθεί. Αφού ψηθεί το ρίχνουμε μέσα στη σαλάτα με τα υπόλοιπα υλικά.
Χρησιμοποιούμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάμε σε shaker. Μετά ρίχνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα, ανακατεύουμε και η τέλεια αυτή σαλάτα ειναι έτοιμη. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγη τριμένη ή κομένη σε φέτες παρμεζάνα από πάνω.

Προσωπικά πάντα την τρώω με ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί.

Χρόνος ετοιμασίας: ούτε 15 λεπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου