Υλικά
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά
2 αυγά
2κρεμμύδια
μαιντανό ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό ή φρέσκο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια από τη ψιλή μεριά του τρίφτη που κάνει κάτι εγκοπούλες, ΟΧΙ αυτή που είναι σαν αστεράκια μικρά.
Αφού τρίψουμε τα κολοκυθάκια τα στύβουμε για να φύγουν τα ζουμιά τους.Ένας απλός τρόπος είναι ο εξής αν έχετε τούλι από μπομπονιέρες βάλτε μέσα κολοκύθι τριμμένο και στύψτε το,και όσοι και όσες σταματήσατε το μπαλέτο χρησιμοποιήστε τα τούλια από το φουρό.
Προσθέτουμε μέσα στα στυμμένα κολοκύθια όλα τα άλλα υλικά, τα κρεμμύδια τα τρίβετε ή τα ψιλοκόβετε και βάζετε και λίγο αλάτι αν είναι το τυρί σας αλμυρό προσέξτε το αλάτι. Ζυμώνουμε όλο το μείγμα καλά και το φτιάχνουμε σε σχήμα μέτριου μπιφτεκιού,
τα βάζουμε σε ταψί τους ρίχνουμε λίγο λαδάκι και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 45 λεπτά.
Αν θέλετε τα τηγανίζετε σε καλαμποκέλαιο αλλά τραβάνε λάδι και γίνονται βαριά.
Καλή όρεξη
Υ.Γ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κολοκύθια με βρασμένο σπανάκι και καλά στραγγισμένο.
Σταλαματία, παραγγελιές δέχεσαι; (πριν από αυτό να πω ότι χάρηκα πολύ που υπάρχει ο τρόπος να κάνουμε κεφτέδες χωρίς να τραβάνε τη λαδίλα). Ξέρεις τζιήνες τες τυροπιττες τζιαι τις ελιωτες που εν σαν κέικ ενιαίο στο φούρνο; Εννα γράψεις καμιά συνταγούα; PLeaaaaaaaseeeee!
ΑπάντησηΔιαγραφή