21 Νοεμβρίου 2007

Τυροπιττάκια

Υλικά
1 πακέτο βούτυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο αλεύρι φαρινάπ που φουσκώνει μόνο του
Ελάχιστο αλάτι

Για τη γέμιση
400 γρ. τυρί φέτα
2 αυγά
δυόσμο ξερό

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το αλεύρι το βούτυρο και το γιαούρτι και προσθέτουμε λίγο αλάτι
Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί
Με ένα πιρούνι λιώνουμε το τυρί και προσθέτουμε τα αυγά με το δυόσμο
αφού τα ανακατέψουμε καλά. Στη συνέχεια ανοίγουμε μικρές πιττούλες
όσο το πιατάκι του καφέ περίπου,βάζουμε λίγη γέμιση
και τη διπλώνουμε πατώντας τις άκρες με το πιρούνι για να κλείσει καλά.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά

Υ.Γ. Αν θέλετε στη γέμιση μπορείτε να βάλετε μικρά λουκανικάκια Φρακφούρτης
Καλή όρεξη!

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/11/07, 11:23 μ.μ.

    Θα το δοκιμάσω όσο πιο σύντομα μπορώ! Ακούγεται νοστιμότατη η συνταγή. Όμως, τι σημαίνει να αφήσουμε τη ζύμη να μπει; Να πνάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς να πνάσει ,εσκέφτουμουν να γράψω να ξεκουραστεί αλλά εν μου έφκενε καλά, το πνάσει που εν το ίδιο εν το εσκέφτηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή