Υλικά1. ντομάτες ( 6 ντοματες )
2. 2 αυγά
3. κρεμμυδάκι
4. πιπέρι (πράσινο)
5. αλάτι
Σε μια κούπα, τρίβουμε τις ντομάτες. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε λίγο λάδι. Αφου κόψουμε το κρεμμυδάκι μας, μικρά κομματάκια ( 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά ), τα ρίχνουμε στη φωτιά. Μετά βάζουμε το ψιλοκομμένο μας πιπέρι ( επειδή το πιπέρι καίγεται ευκολα, το βάζουμε μετά το κρεμμυδι). Αφού ψηθούν, βάζουμε την τριμμένη ντομάτα στο τηγάνι και ανακατώνουμε. Περιμένουμε να ψηθεί καλά. ( αν έχει πολύ ζουμί η ντομάτα τότε αφήστε να ψήνεται για κανένα μισάωρο). Στη συνέχεια, παίρνουμε 2 αυγά και τα χτυπάμε σε μια κούπα και μετά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά μας στο τηγάνι και ανακατώνουμε το μείγμα μας. Επίσης προσθέτουμε αλάτι ( η ποσότητα του αλατιού, μετριέται αναλόγως γούστου).
Καλή όρεξη!
p.s : μπορείτε να συνδυάσετε το εύγεστο και απλό φαγητό με καπίρες (όπως όταν βάζουμε μαρμελάδα πάνω στο ψωμί) .
Πράγματι είναι ωραίο φαί το φτιάχνουμε και εμείς καμιά φορά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις ανακάλυψα το μπλογκ. Γουστάρω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥποψιάζομαι ότι αν βάλεις λλίγη φέτταν ή λλίγο χαλούμι σε κομένο μικρά κομματάκια κάμνεις τζαι δεύτερην συνταγήν.
ΑπάντησηΔιαγραφή