19 Νοεμβρίου 2007

Ρύζι με Κοτόπουλο

Υλικά
1. ρύζι
2. στήθος κοτόπουλο
3. κρεμμυδάκι
4. καρότο
5. σέλινο
6. μανιταράκια (φρέσκα ή κονσέρβας)
7. soy sauce
8. maggie

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι. Αφού κόψουμε το κρεμμυδάκι μας ( 1 ή 2 αναλόγως γούστου) σε κομματάκια τα ριχνουμε στο τηγάνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια και περιμένουμε μέχρι να ροδίσει.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το καρότο, το σέλινο και τα μανιταράκια. Τρίβουμε το καρότο σε μια κούπα ( 5 καρότα περίπου) , (να γίνει σαν τρίμμα χαλλουμιού για τα μακαρόνια, σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος). Κόβουμε το σέλινο , ( όπως κόβουμε για σαλάτα) και κόβουμε και τα μανιταράκια ( αν είναι φρέσκα τα ρίχνουμε την ίδια ώρα με το κοτόπουλο, για να ψηθουν, ενώ αν είναι της κονσέρβας, τα ρίχνουμε πιο μετά μιας και είναι ήδη ψημένα). Αφου ετοιμάσουμε το καροτο , σέλινο και μανιταράκια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, βάζουμε 1 maggie για γευση. Στη συνέχεια αφού ψηθούν τα υλικά μας, μετά από 4 λεπτά βάζουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ soy sauce και ανακατώνουμε το μείγμα.

Εντωμεταξύ σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα, βράζουμε 5 φλυτζάνια (του νεσκαφε) νερό ( δεν χρειάζεται αλάτι, διότι βάλαμε maggie στο τηγάνι με το κοτόπουλο). Αφού βράσει το νερό, ρίχνουμε το ρύζι μας ( bali ) βάλτε 2 ποτήρια ρύζι. Αφου ψηθεί και το ρύζι ( δοκιμάστε το σε κάποια φάση να δείτε αν ψήθηκε) , πιάνουμε μια τρυπητη κουτάλα και ρίχνουμε το ρύζι στο βαθύ τηγάνι με το κοτόπουλο και τα αλλα. Αν θέλετε μπορείτε να μην βάλετε όλο το ρύζι. Αφου βάλετε και το ρύζι στο άλλο τηγάνι ανακατώνετε το μείγμα και είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου