22 Νοεμβρίου 2007

Μακαρουνια με Φετταν

Συνταγή για φοιτητές, βιαστικούς, κούνους τζαι κούνες που θέλουν να απολαύσουν μεσιμεριανόν που ετοιμάζεται σε λλιόττερον που 10 λεπτά. Υλικά: 1 πακέτο μακαρούνια, λλίην κρέμαν ή γάλα, δκυόσμιν, 200 γρ φέτταν.

Βράστε 1 κιλό μακαρούνια που σας αρέσκουν (καρτούες, σπακέττι, τρίν...) 1 λεπτόν λιόττερον που ότι γράφει στο πακκέττον σε μπόλικον νερόν τζαι στραντζίστε τα σε έναν τρυπιτόν. Αν τους βάλετε κανέναν ζωμόν χόρτων Maggi ή Knorr μες το νερόν διά παραπάνω γεύσην. Μεν τα χογλάσετε πολλά να έρτουν μαλαχτά όπως τα κάμνουν οι πλείστοι Κυπραίοι τζαι Κυπραίες. Να τα κάμετε al dente που λαλούν τζαι οι μακαρουνοφάες Ιταλοί, εστω τζαι εν δεν το εκάμετε ποττέ τζαι εκ πρώτης όψεως νομίζετε ότι τα μακαρούνια εν ωμά.

Βαρτε μες την ίδιαν μαείρισσαν (να μεν γεμώννουμεν τους τόπους αντζιά για πλύμμαν δηλαδή) μισόν ποτήριν κρέμαν φτανήν (fresh cream) αν δεν έσιαιτε μαξιλαρούδκια γυρόν που την τζοιλιάν τζαι δεν σας πειράζει να αποκτήσετε ή αν έσιαιτε τζαι δεν σας πειράζει να νιωθούν παραπάνω. Αντί κρέμα βάρτε μισόν ποτήρι γάλα αν δεν θέλετε να πασιύνεται. Τρίψετε καμπόσον θκυόσμιν ξερόν μέσα τζαι σπάστε 200 γρ φέτταν. Βάρτε τα να βράσουν σε σιγανήν φωθκιάν τζαι νεκατώννετε τα με ξύλενον κουτάλιν (μαζίν με το τρυπιτόν τζαι την μαείρισσαν κάμνουν μας 3 αντζιά για πλήμμαν ούλλα τζαι ούλλα). 3-4 λεπτά να βράσετε την σάλτσαν, όι παραπάνω να λύσει τέλια η φέττα.

Παρασιονώννετε τα μακαρόνια στην μαείρισσαν τζαι νεκατώννετε να πιάει καλά η κρεμώδης σάλτσα παντού πας τα μακαρούνια.

Τρώτε τζαι γλείφετε τζαι τα δαχτύλια σας. (για 4 άτομα)

Προσοχήν! κανονικά ο οργανισμός σας θέλει 7 διαφορετικά χόρτα την ημέραν για να λειτουργεί καλά. το πιάτον που σας περιγράφω εκτός που τα ίχνη χόρτου με τον θκυόσμιν, δεν περιέχει φυτικές ίνες τζαι φυτικές βιταμίνες. Αν είσαστιν βιαστικοί τζαι δεν συνδιάσετε το πιάτον με καμιάν σαλατούν, προσπαθήστε το επόμενον φαΐν να εν με πολλά χόρτα για να ισοζυγίσετε.

3 σχόλια:

  1. Πάντως λένε ότι η χρήση κύβων δεν είναι και ότι καλύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ήταν έτσι οι Ελβετοί θα εζούσαν λιγότερά χρόνια. Εδώ οι αποξιραμένοι ζωμοί εν όπως το άλας τζαι το όξινον στην Κύπρον. Εν πάσει περιπτώσει στην συνταγήν είναι προαιρετικόν. Η φέττα τζαι ο δκιόσμις διούν αρκετήν γεύσην, ιδίως αν είναι καλής ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Ασερα εμένα που δεν μου αρέσουν οι σάλτσες εν ότι πρέπει η συνταγή σου.Ας τρών οι υπόλοιποι την ντοματόσαλτσα εγιώ εν να κάμνω τη ασπρούα. Ο δυόσμος είναι αγαπημένος μου,χώρια που δυόσμος=Κύπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή